La meva experiència SeedRocket: El naixement de 2gether

La meva relació amb SeedRocket es podria dir que va començar en una conferència de Jesús Monleón, cofundador de Offerum, sobre emprendre en el sector tecnològic i d’Internet. En aquesta conferència el ponent, a part d’explicar les seves experiències, ens va informar sobre la iniciativa d’ajuda als emprenedors que és SeedRocket i ens va emplaçar a participar en el SeedRocket Weekend que se celebraria en breu. Així que sense pensar-nos-ho massa ens vam apuntar a l’esdeveniment.

El SeedRocket Weekend (SRWND) és un esdeveniment de dos dies que es realitzava a l’edifici Sertram, a Barcelona, l’objectiu del qual era crear una start up tecnològica en 48 hores, presentant un prototip més o menys funcional al final de diumenge. Per aconseguir-ho van ajuntar més de 100 emprenedors de perfil tècnic i de negocis, que, agrupats en equips, desenvoluparien els diferents projectes. Per escollir quins s’havien de desenvolupar es van realitzar primer unes presentacions d’idees dels emprenedors presents i després unes votacions. Al final es van formar els equips i a treballar.

En el meu cas concret em vaig integrar en l’equip del projecte en aquells dies anomenat Together, una aplicació per fomentar i dinamitzar les relacions de parella. Les meves motivacions: em semblava una idea interessant a nivell comercial i un repte a nivell de monetització. L’equip del que disposàvem era nombrós i multidisciplinari, de manera que vam guanyar un cert avantatge sobre altres equips més reduïts o amb perfils que se solapaven.

La jornada de dissabte va ser dura a nivell intel•lectual. La major part del temps la vam passar debatent sobre com fer viral la nostra aplicació i com aconseguir ingressos amb ella. Tot l’equip aportava el seu granet de sorra des de la seva especialització concreta, amb el que teníem un debat molt productiu i enriquidor. Una vegada establertes unes bases més o menys clares, el diumenge va començar el desenvolupament material del projecte, cadascun encarregant-se de la part corresponent a la seva especialització i avaluant de tant en tant com es veia el prototip. També m’agradaria ressaltar l’aportació dels diferents mentors que es van passar per la nostra taula, com ara Carlos Sáez de Pricebets o Daniel Giménez de Trovit, entre d’altres. Ells ens van resoldre dubtes sobre el projecte, però també van compartir les seves experiències i ens van aconsellar per a la nostra carrera professional.

Finalment van arribar les presentacions de projectes, la majoria molt interessants, i el lliurament de premis. Vam tenir la gran sort d’erigir-nos vencedors amb la nostra aplicació, que ara es diu 2gether, gràcies a l’esforç col•lectiu i el bon treball en equip. El segon premi va ser per Safeaty, una aplicació que informa de la composició d’un producte alimentari amb un simple escaneig del codi de barres, i el tercer classificat va ser Recuperon, un gestor de cupons de descompte caducats.

Part del premi rebut era l’assistència al VII Campus d’emprenedors SeedRocket, una setmana de conferències, mentoring i networking amb una presentació final davant un jurat i possibles inversors. Com a guanyadors del SRWND ens van deixar presentar, i vam tornar a alçar-nos amb el primer premi. Aquesta vegada ens van acompanyar Infantium, una plataforma de jocs per a nens de 0 a 5 anys per ajudar el seu desenvolupament cognitiu i Funbox, que crea aplicacions educatives i escolars.

Així doncs, ara ens trobem desenvolupant el projecte i intentant estar a l’alçada de les expectatives generades. És un repte molt bonic, però més bonic és haver conegut a un munt de gent que comparteix les teves mateixes inquietuds i interessos. Junts podem fer d’aquest un país d’emprenedors.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: