Ofertia, una start up interessant

Avui vull parlar-vos d’Ofertia, una Start up que em sembla molt interessant. Primer de tot i per a ubicar-nos, que és Ofertia? Doncs es tracta d’una empresa que posa a disposició dels usuaris informació geolocalitzada d’ofertes i establiments, ja sigui des de la seva plataforma web com des de les seves aplicacions mòbils. Aplicacions, per cert, que estan generant un gran rebombori, arribant al número 1 de l’AppStore en iPhone i al número 3 en iPad.

Però el que m’agrada, més que l’èxit del que estan gaudint en aquests primers passos, és el que desprèn el fet en si de muntar aquesta empresa. D’entrada m’agrada perquè és una empresa que neix a Barcelona a l’abril de 2012. En plena crisi i en un país bombardejat constantment per males notícies, els tres emprenedors, Jaume Betrian, Oriol Carreras i Thomas Roggendorf, es decideixen a començar una aventura plens d’il•lusió i entusiasme per la seva idea. I és aquesta idea l’altre gran factor a destacar.

La principal activitat d’Ofertia consisteix a recollir tots els fulletons d’ofertes promocionals dels locals, i oferir-los en una versió digital i geolocalitzada a través del seu portal. Aquesta voluntat va parella a la de reduir l’innombrable munt de fulletons que s’imprimeixen en paper, per contribuir així a la seva reducció i, en conseqüència, protegir el medi ambient. És a dir, estem davant d’un projecte d’emprenedoria social articulat dins el sector de les TIC.

Tot i la conjuntura actual es poden gestar empreses d’èxit i amb responsabilitat social. Aquest és el missatge que ha de quedar gravat a foc en les nostres ments. Oblidar-nos una mica del catastrofisme que ens venen a la televisió i centrar-nos en construir opcions viables per millorar la situació.

Ara explicaré una mica el servei que ofereix aquesta empresa. Com ja he comentat, es tracta d’un portal que recull els fulletons de promocions dels diferents locals, però és molt més que això. Per veure-ho és tan simple com entrar a la seva plana web i viure-ho un mateix. Has de seleccionar una ciutat, i el sistema de mostrarà automàticament i en un mapa les ofertes i fulletons disponibles. A més, t’indicarà els horaris d’obertura dels diferents centres i una explicació de la ciutat escollida. Aquest últim detall m’encanta. Per facilitar la recerca es pot acotar aquesta en funció del tipus de producte o servei que s’estigui buscant. Com veiem, tot molt ben gestionat i presentat d’una forma àgil i intuïtiva.

Però a més, ja està disponible l’aplicació per a smartphones i tablets, de manera que es pot accedir a aquesta informació en qualsevol moment i a qualsevol lloc. La utilitat es multiplica en aquest cas, perquè en usar la interfície mòbil veus directament les ofertes que tens al voltant, gràcies als sistemes de geolocalització. En definitiva, un servei de qualitat i molt útil, i partint sempre des de la responsabilitat de respecte pel medi ambient.

L’empresa, encara que de recent creació, ja compta amb uns 20 treballadors, i està centrada en el seu llançament al mercat espanyol. Els inicis són prometedors, però no per això menys complicats. Del saber fer del grup humà que integra la plantilla dependrà la trajectòria de l’empresa a mitjà i llarg termini, però si hagués d’apostar jugaria a la futura internacionalització de l’empresa, un cop conquerit amb èxit el mercat local. Facin joc senyors!

Anuncios

Un comentario sobre “Ofertia, una start up interessant

Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: