Anuncis a la Super Bowl, el màxim mass media possible

Actualment tots els experts en publicitat, màrqueting i d’altres disciplines d’objectius similars semblen coincidir en la pèrdua de poder de la publicitat clàssica en el que es coneix com mass media, els mitjans de masses, enfront la pujada d’altres tècniques, com ara les relacions públiques. No obstant això, les grans empreses segueixen invertint ingents sumes de diners en aquesta forma de comunicació, confiant rebre un retorn que faci rendible la inversió.

Seguint amb aquesta tònica d’inversió en mitjans de masses, les empreses van atacar el que probablement sigui un dels més grans esdeveniments de masses de l’any, la Super Bowl nord-americana. A la mitja part, com ja és costum, els aficionats van poder gaudir d’actuacions de luxe. Aquest 2012 li va tocar a Madonna i Lenny Kravitz. Tanmateix també és una gran tradició l’emissió al descans dels spots més esperats de l’any, que pretenen aconseguir arribar a la ment dels més de 1.000 milions d’espectadors que estaven pendents de l’esdeveniment esportiu. Per això farem un breu repàs a algun dels comercials que es va poder veure aquest any, ja que amb la inversió que van haver d’afrontar els anunciants, una mica de soroll els hi anirà bé.

Començarem amb un clàssic, Coca-Cola. La marca de refrescos va continuar apostant fort per aquest format de publicitat amb un spot que te per protagonistes als seus ja famosos ossos polars, tema de branding que podríem comentar en una altra entrada. En aquest cas, podem veure com un dels ossos realitza una èpica/accidentada jugada de Touchdown amb una ampolla de Coca-Cola. Aquest anunci està complementat amb d’altres que representen moments del partit, i s’acaba sota l’eslògan “open happiness”. La marca segueix reforçant el seu posicionament com a generador de felicitat, i totes les seves accions van encaminades en aquesta direcció.

El següent ens suposa un canvi d’indústria important, tant que en comptes de conèixer l’acció de comunicació com un anunci se la coneix com a tràiler. Estem parlant de l’esperadíssima (per publicitat) estrena del tràiler de la pel•lícula Avengers, de Marvel i Paramount Pictures. En aquest cas, l’acció està integrada dins la seva política de comunicació per Internet, doncs és en aquest canal on, de moment, s’està portant el pes publicitari del film. L’objectiu és més que clar, i consisteix en generar expectació davant l’estrena de la pel•lícula el 4 de maig d’aquest any. Per això l’spot ens redirigeix a la pàgina de Facebook de la pel•lícula, on ens promet continguts addicionals. Sembla que els productors buscaven un escenari el més espectacular possible per a donar a conèixer el nou tràiler, amb escenes molt més espectaculars que les anteriors.

El tercer ha estat seleccionat per el tipus d’empresa del que es tracta. Ens referim a Teleflora flowers, una empresa de flors. Resulta sorprenent que un negoci com la venda de flors consideri que la millor manera que te de promocionar-se és amb un anunci a la mitja part de la Super Bowl. Ara bé, l’spot protagonitzat per la Top model brasilera Adriana Lima està orientat a la campanya del dia de Sant Valentí, mercat que pot reportar molts diners, però tants com per anunciar-se a la Super Bowl?

L’últim anunci que comentarem és el d’una empresa clàssica americana, el fabricant d’automòbils Chrysler. Per aquesta ocasió tant especial, l’empresa ha volgut posar tota la carn a la graella i ha encarregat la direcció del spot a Clint Eastwood. L’anunci, titulat “Its halftime in America” (És mitja part a Amèrica), ens ensenya un Clint Eastwood pensatiu, que fa un repàs dels esdeveniments de l’últim any als Estats Units amb la seva veu de jubilat, per fer una crida final a alçar-se de nou, perquè la segona part és a punt de començar. Tot molt americà, pensat per despertar el sentiment nacionalista al públic objectiu.

Bé, aquests són 4 dels spots que es van poder veure a l’esperada Super Bowl de 2012. Si aconseguiran el retorn esperat està per veure. Cada empresa té la seva pròpia estratègia (manteniment de posicionament de marca, comunicació 360º, comunicació per campanya propera, crida i fidelització del client) i són ells els que ho hauran de valorar.

Per cert, el partit va acabar 21-17 per els Giants de Nova York davant els Patriots de Nova Anglaterra, amb el rècord de passades completades per al quarterback dels Giants Tom Brady.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: